Kijken met aandacht!

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 13:20

Kijk hoe mooi!

Dit was vanmorgen toen ik aan het wandelen was met de hond. Ik kan soms verbaasd zijn dat ik het laatste jaar zoveel meer zie dan voorheen. Nu kijk ik echt, vroeger liep ik een rondje omdat het moest, de hond moest eruit maar in mijn hoofd was ik alweer bezig met mijn volgende taak.

Ik besef mij nog elke dag hoe hectisch mijn leven was voor mijn burn-out.

En ik deed het allemaal zelf.

Altijd maar druk (of het gevoel dat je druk bent) een drukke agenda, taxi voor alle gezinsleden, de agenda's bijhouden van iedereen, je werk, zorgen over familieleden, een leuke moeder, partner en vriendin proberen te zijn, sporten, sociale dingen, huishouden, werk, een leven wat zomaar aan je voorbij vliegt.... Logisch dat je af en toe je gevoel uitschakelt om maar even niet te hoeven voelen.

Ik ben nog altijd dankbaar, de handvaten die ik kreeg bij haptonomie hebben mij zoveel gebracht, VERTRAGEN Esther!

En laat dit nu de oplossing zijn!

Ik kan nog steeds niet goed stil zitten of echt lang bankhangen, daar heb ik denk ik gewoon teveel energie voor maar er is balans nu! Heerlijk!

Ik hoor van veel mensen dat ze in corona tijd een veel rustiger leven hebben, meer genieten van de kleine dingen, meer tijd doorbrengen met het gezin en je geliefde. Erop uit in de natuur en stiekem ook nog blij zijn met dit langzame leven! Tuurlijk missen we de feestjes en sociale dingen maar er wordt nu voor ons op de rem getrapt, het wordt tijd dat we beseffen dat we dat ook heel goed zelf kunnen.

Sta gedurende de dag even stil bij jezelf, even rustig ademhalen en bedenken, hoe voel ik mij eigenlijk? Zet jezelf op die eerste plek. Ga weer genieten van kleine dingen. Neem bewust tijd voor jezelf!

Of heb je het pas gemaakt als je een super drukke baan hebt en de hele dag als antwoord kunt geven op de vraag hoe het gaat, DRUK!? 

En dan eigenlijk diep van binnen helemaal niet gelukkig zijn omdat het leven aan je voorbij vliegt en je helemaal niet toekomt aan de dingen die je echt leuk vind en er echt toe doen....

Maak herinneringen, geniet van je leven! Doe dingen die je leuk vind en waar je energie van krijgt. Ik vroeg me ook altijd af, oh wat zou een ander daar wel niet van vinden. Maar waarom eigenlijk, wat bereik je ermee? Leef voor jezelf. Doe wat goed voelt voor jou en laat anderen lekker roddelen. Wees gelukkig met je gezin en je partner, leg de lat wat minder hoog. Vul je leven in zoals jij prettig vind. Jij hoeft de buitenwereld niet te laten zien hoe goed je wel niet bent, hoe groot je huis is of hoe duur je auto en hoe vaak je wel niet op vakantie gaat. Wat mij betreft mag het allemaal wat minder streberig en minder perfect! Blijf jezelf!

Leer om met aandacht te leven. Aandacht voor de wereld om je heen en voor het leven van elke dag. En ook als er soms niets te lachen valt, zijn er altijd mensen om je heen die lachen. Je hoeft ze alleen maar op te merken. Loop eens een rondje en kijk bewust , zie iets wat je nog nooit eerder hebt gezien, je zult verbaasd zijn hoeveel dat eigenlijk wel niet is en hoe veel je doet op de automatische piloot. 

 

Dus, niet kijken, maar zien!

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.